Unió


Em fa vergonya cada vegada que sento a una gran empresa, o encara que no sigui molt gran però amb una projecció internacional, quan segons li interessa és una empresa familiar.

M’hi he trobat en dos casos, un personal i l’altre en la gran estafa que suposa la Nueva Rumasa. Normalment, quan hi entres a treballar, et diuen que és com una casa gran, que els que manen són tots de la família, i que tu formes a partir d’ara part de ella..

Passa el temps, i cada vegada veus que hi ha coses que a tu no et semblen familiars. Tu no faries fer les feines de casa a la persona que no les pot fer, el teu cor no t’ho permetria.

Si vols parlar amb el cap més important, abans has de passar pel director industrial, pel departament de Recursos Humans, pel director general… tota una colla de gent, que ja s’encarregaran de fer-te perdre les ganes de dirigir-te al “pare de l’empresa”.

I aquí és quan una empresa deixa de tenir l’adjectiu de “familiar” i quan el treballador necessita un òrgan per poder parlar amb l’Alta Direcció, i que parlin en nom d’ells. És aquí on es necessita al Comitè dels Treballadors. No s’ha d’oblidar que representen a tots els treballadors i que amb ells consensuem el que volem dir a la Direcció i el que volem demanar.

És molt normal que al principi ens faci por fer-lo servir, que tinguem reticències i que potser qui ens representa no està prou avesat, però darrera seu hi ha sempre el recolzament d’un grup que en té el cul pelat de parlar amb els empresaris, que són els sindicats. Siguin del color que siguin.

No oblidem que l’empresari mira pels seus interessos. Cal que els treballadors mirin també pels seus, i si tens una unió, sempre ets fort.

Anuncis

Quant a jordimota

Àvid de saber.
Aquesta entrada ha esta publicada en decisions, diners, empresa, treballador. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s